Sos tzatziki

de Andra_Constantinescu in Pt. carne, 17 Mai 2016 | 8213 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • un castravete (150 g);
  • sare;
  • 5-6 fire de marar verde;
  • un graunte de usturoi;
  • 150 g iaurt grecesc (10% grasime);
  • o lingura ulei de masline;
  • o lingurita de zeama de lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki:

Castravetele se spala, se curata de coaja, se da pe razatoarea mare, se da cu sare si se lasa 10-15 minute sa se inmoaie. Se preseaza apoi intr-o strecuratoare pentru a iesi apa din el.

Mararul se spala si se toaca.

Usturoiul se curata de foi si se zdrobeste.

Intr-un vas se pun iaurtul, castravetele, usturoiul, mararul tocat, uleiul de masline si zeama de lamaie (dupa gust) si se amesteca bine. La final, sosul se potriveste de sare.

Se poate servi cu muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]