Sos tzatziki

de Andra_Constantinescu in Pt. carne, 17 Mai 2016 | 8125 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • un castravete (150 g);
  • sare;
  • 5-6 fire de marar verde;
  • un graunte de usturoi;
  • 150 g iaurt grecesc (10% grasime);
  • o lingura ulei de masline;
  • o lingurita de zeama de lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki:

Castravetele se spala, se curata de coaja, se da pe razatoarea mare, se da cu sare si se lasa 10-15 minute sa se inmoaie. Se preseaza apoi intr-o strecuratoare pentru a iesi apa din el.

Mararul se spala si se toaca.

Usturoiul se curata de foi si se zdrobeste.

Intr-un vas se pun iaurtul, castravetele, usturoiul, mararul tocat, uleiul de masline si zeama de lamaie (dupa gust) si se amesteca bine. La final, sosul se potriveste de sare.

Se poate servi cu muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]