Spaghete cu midii

de Denissa in Spaghete, 17 Mar 2013 | 3883 vizualizari

 

Baietii mei sunt mari fani fructe de mare. Am gasit midii vii si nu mi-a ramas decat sa trec la treaba. O mancare delicioasa!
P.S. Au organizat concurs Masterchef, ei fiind juratii. Am primit 3 de DA! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spaghete
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 kg midii vii
  • 200 gr smantana de gatit
  • 200 ml vin alb demisec
  • patrunjel verde proaspat
  • 50 gr parmezan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu midii:

Pentru inceput midiile se curata de algele care se gasesc pe ele.

Se pune intr-o oala la fiert apa cu sare pentru a fierbe spaghetele. Cand apa fierbe se adauga spaghetele care se fierb mai putin cu circa jumatate de minut fata de indicatiile de pe ambalaj, pentru a fi al dente.

Se pune uleiul de masline impreuna cu untul intr-o tigaie incapatoare.

Usturoiul de feliaza si se pune in amestecul de ulei si unt. Aveti grija sa nu se arda pentru ca va avea un gust amar.

Dupa ce usturoiul se inmoaie se adauga midiile curatate si se acopera cu un capac pentru circa 5 minute, pana se deschid.

Dupa ce s-au deschis se adauga vinul si se lasa sa se evapore alcoolul, apoi se adauga patrunjelul si smantana de gatit. Se mai fierbe circa 3 minute pentru a forma un sos.

Se adauga si spaghetele fierte si se amesteca bine pentru a se acoperi de sos.

Se aseaza in farfurie si se rade parmezan deasupra.

 

 

TIPS-URI

1

Midiile care nu se deschid sunt moarte si nu se consuma

2

Cumparati o bucata de parmezan si o radeti voi, are o aroma mai intensa.

3

Puteti presara si putin patrunjel la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu midii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor