Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

de Merisor in Paste, 2 Oct 2015 | 4081 vizualizari

 

Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si mi-a facut tare pofta.
Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult.
Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta! :-*

 

INGREDIENTE

  • 500 g spatzle cu ou
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 g unt
  • 100 g parmezan
  • 5 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g bacon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan:

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.

Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.

Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.

Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.

Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.

Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.

Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.

 

TIPS-URI

1

Sarea nu trebuie adaugata peste ceapa din tigaie, de la inceput, ci pe parcurs, pentru a lasa timp cepei sa isi lase gustul dulceag, eventual se poate adauga si o lingurita de zahar si asa vom obtine un gust placut de ceapa caramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne si cascaval