Spirala cu mac

de Lau in Dulciuri, 31 Aug 2011 | 3798 vizualizari

 

by ancuta,cu mici modificari,a fost foarte buna. Este prima data cand mananc cu mac. Abia am reusit sa fac poza, nu au mai avut rabdare sa se raceasca

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie prospata
  • 1 ou
  • UMPLUTURA
  • 100g mac
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 albus
  • 3 piscoturi
  • 1 lingura cacao
  • UNS
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mac:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar, lasam 5  minute. Cernem faina intr-un vas, facem gaura la mijloc adaugam drojdia, restul de zahar, sare, untul topit si putin racit. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat. Framantam un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul

UMPLUTURA:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam macul si omogenizam, apoi lasam la racit. Mixam albusul cu un praf de sare, amestecam spuma cu macul si piscoturile pisate, cacao si omogenizam.

Aluatul il impartim in 3, intindem fiecare bucata de aluat o foaie dreptunghiulara, repartizam umplutura de mac, rulam foile formand 3 suluri

Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina. Din primul sul formam o spirala pe care o punem in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri. Batem galbenusul cu laptele si ungem

Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

01.09.2011, 16:17

multumesc

adry88 1

02.09.2011, 16:15

arata tare bine si bun

Lau 1

03.09.2011, 09:32

ed

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]