Spirale cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 7 Apr 2011 | 8477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 g zahar
  • 100 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu ciocolata:

Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.

Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.

Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei. Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.

Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Neemia 1

30.06.2014, 11:41

Pot folosi drojdie proaspata in loc de uscata???

Miha 1

30.06.2014, 22:06

da, poti folosi si drojdie proaspata. 25 g e suficient!

MOKUSKA 1

01.07.2014, 14:25

O reteta minunata, ieftina si usoara, fara doar si poate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]