Stelute de Craciun

de Ancutsa in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 3188 vizualizari

 

Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor, am pregatit niste bezele moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca:) 

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita otet
  • Optional:
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute de Craciun:

 

 Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta.

 Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca. 

Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.

 Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.

 

Pofta buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/stelute-de-craciun.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele