Stoemp Belga- preparat belgian

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2018 | 3931 vizualizari

 

Este un preparat cu origini in Belgia. Este un preparat ce are la baza cartofii cu un adaos de legume cu ar fi morcovul, varza...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 300 gr morcov
  • 1 ceapa
  • 100 gr kaizer
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana
  • piper
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stoemp Belga- preparat belgian:

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare.

Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la calit kaizerul impreuna cu ceapa amestecand continuu, pana ce kaizerul este crocant. 

Adaugam apoi in tigaie morcovul, 2-3 linguri cu apa si lasam tigaia acoperita la foc lent pentru cateva minute. Cand este gata inchidem focul.

Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii strivim (ca pentru piure) adaugand untul topit, smantana, sare, piper si nucsoara. Amestecam bine.

Adaugam apoi si mixul de kaizer, ceapa si morcov si amestecam bine toate ingredientele.

Servim imediat.

POFTA BUNA ! 

TIPS-URI

1

Kaizerul poate fi inlocuit cu pancetta sau carnati maruntiti.

2

Smantana poate fi inlocuita cu lapte.

3

Untul poate fi inlocuit cu ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stoemp Belga- preparat belgian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si cascaval