Strudel cu mere din foietaj de casa

de delia64 in Prajituri, 20 Iun 2014 | 13657 vizualizari

 

La taiatul porcului pastrez osanza si fac foietaj de casa pe care-l pastrez in congelator si cand avem pofta fac strudele , haios sau saratele din acest foietaj gustos .
Sant apreciate de familia mea si ma lauda cand le pregatesc asemenea bunatati .
Reteta o stiu de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie
  • 200 gr. faina
  • 400 gr. osanza
  • 600 gr. faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 250 ml. apa calduta si sarata
  • zahar pudra
  • Umplutura
  • 1 kg.mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr. zahar tos
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere din foietaj de casa:

200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura  si se fac 3 bile egale  cu care se unge coca .

600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul  si se framanta adaugand apa sarata , se face un aluat vascos .

Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de osanza .Se impatura dupa modelul din paza  apoi se lasa la frigider 30 de minute , se repeta de 3 aceasta operatie .

Se bate cu sucitorul dupa ultima impaturire si se mai da la rece cel putin 30 de minute .

Se intinde si se taie cu cutitul incalzit  apoi se pun mere rase  si se ruleaza .

Se aseaza in tava tapetata si se da la cuptorul preancalzit la 250 grade .

Lasam aproximativ 30 de minute  pana se rumenesc .

Se lasa putin la racit si pudreaza cu zahar pudra .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se foloseste faina de calitate .

2

Impaturirea se face in acela-si sens .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere din foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]