Sufle de ciocolata

de nico15 in Prajituri, 31 Aug 2011 | 7321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g de ciocolata menaj  
  • 20 g de unt  
  • 30 ml de smantana lichida  
  • 40 g de zahar tos    
  • 2 oua  
  • unt si pesmet/cacao pentru tapetarea formelor pentru sufleu    
  • Sosuri cu care se poate servi:  
  • 1 portocala+ 1 mandarina si lichior de portocale(1 lingura) si unt
  • 50 g de merisoare,
  • 1 lingura lichior de visine si unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufle de ciocolata:

Pentru a se topi mai repede ciocolata se rade se va adauga zaharul, se adauga si smantana lichida si untul si se vor topi la bain-marie, se amesteca si va rezulta o crema, dupa care se va de pe foc si se lasa cateva minute sa se tempereze. Dupa aceea se vor adauga galbenusurile si se vor incopora. Separat batem albusurile cu un pic de sare  pana sunt batute bine, acestea se vor adauga ultimele in compozitie ca in imaginile alaturate, se amesteca de jos in sus cu o spatula sa se aereze compozitia.

Se pregatesc formele si se va adauga crema rezultata in forme se da la cuptor 30 de minute.

Pentru a face mai incitant sufleul nostru il putem servi cu sos de portocale, punem o tigaie pe foc in care adaugam 1-2 cuburi de unt si putin zarar (1 lingurita) lasam sa se caramelizeze un pic si adaugam feliile de portocale, adaugam zeama de la o mandarina si lichiorul de portocala. Dupa ce sosul este gata il punem in blendar si blendam bine dupa care trecem prin sita(strecuratoare) sosul rezultat.

Sosul de merisoare, vom pune o tigaie pe foc cu 1-2 cubulete de unt, adaugam putin zahar, aproximativ 50 g de meriosoare si o lingura de lichior de visine, dupa ce este gata se blendeaza si acesta.

Scoatem sufleul de la cuptor si vom aranja ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 forme mai marisoare. 

2

Sufleurile trebuiesc servite in 90 de secunde altfel se lasa, ale mele s-au lasat deoarece a durat un pic mai mult pana au venit musafirii si le-am servit de aceea ele trebuiesc pregatite in ultimele minute. De aceea nici nu am putut sa sterg formele de sufleu deoarece erau pline ochi dupa care au scazut. Deci aceasta este treaba cu sufleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobos