Sunca afumata

de Constelatialeu in Mezel de casa, 22 Dec 2013 | 15343 vizualizari

 

Delicioasa,mai ales sa fie si impanata cu niste carnita

 

INGREDIENTE

  • bucatile de slanina cu sorici ale uni porc de 130 kg
  • saramura de la izvorul de la Baicoi-daca nu aveti saramura folositi sare grunjoasa
  • afumatoarea din dotare de la casa parinteasca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca afumata:

Dupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci si se lasa pana a doua zi.Se scot din saramura,se zvanta si se leaga cate doua pentru a fi agatate in afumatoare.Se aseaza in afumatoare si se da foc,pret de doua zile,cateva ore.Nu ne place foarte afumata,sa devina inchisa la culoare....Noi o pastram intr-un bidon,in care asezam sunca si turnam saramura peste ea.Se pastreaza forte bine pana in miez de vara,fara a capata gust de rancez.

TIPS-URI

1

sunca isi trage exact cata sare are nevoie,deci nu-i nici o problema sa stea in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Corinuta 1

23.12.2013, 11:39

Deci ai sacrificat animalu' saracu'

diaconta 1

26.12.2013, 23:34

Eu zic ca-i slanina,da' oricum i-ai zice e buna rau

delia64 1

26.01.2016, 20:05

Slanina se zice la noi si e tare buna vara cu rosii mari si carnoase din gradina .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabosi a la Pana