Supa campeniasca cu stelute -post

de mihaelar63 in Supe, 12 Mar 2010 | 4779 vizualizari

 

-Adaptare -dupa Sanda Marin -
Am scos din fundul sertarului cartea de bucate a Sandei Marin ce am primit-o acum 20 de ani de la bunica sotului , pe atunci inca avea paginile ingalbenite .
Am aflat un lucru interesant necesarul de vitamina C este diferentiat pe sexe , gulia este benefica in special pentru femei !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 2 gulii
  • 5 cm praz
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 linguri paste  fainoase stelute
  • 100 ml ulei sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa campeniasca cu stelute -post:

  1. legumele se curata si se spala , se taie cubulete ceapa  si patrunjelul mai marunte , cartoful , guliile si morcovul cuburi mai mari .
  2. acestea se prajesc usor in ulei , se adauga o lingura cu faina , sare si se mai trag impreuna 1 minut , dupa care se pune si apa .
  3. se fierb 30 minute , se pun pastele fainoase stelute care se lasa la fiert 7 minute dupa instructiunile de pe cutie .
  4. se opreste fierberea si se pune prazul taiat rondele si frunzele tinere de gulie taiate fideluta .
  5. cine nu posteste poate adauga si smantana .

TIPS-URI

1

nu aruncati frunzele  verzi si proaspete ale guliei, taiate fideluta si puse in supa vor aduce un aport substantial de vit .C, vitamina B6 si fosfor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa campeniasca cu stelute -post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

15.03.2010, 01:46

mihaela stelutele sant de post fara ou?de obicei au toate ou in ele,oricum e super arta foarte bine

mihaelar63 1

15.03.2010, 12:32

nadina sunt paste Barila facute doar din grau dur si apa .

gaby_gabytza 1

28.01.2012, 08:05

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume, cu perisoare de cașcaval