Supa crema de mazare cu bacon afumat

de Ina in Supe/Ciorbe, 31 Mar 2016 | 5632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g bacon feliat, afumat
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • o capatana mica de telina
  • 3-4 ciuperci
  • 400 g mazare congelata
  • crutoane aromate
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de mazare cu bacon afumat:

Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante. 

Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20 minute. Cand toate legumele sunt moi le scoatem cu o paleta si le pasam cu blenderul, ajutandu-ne de lichidul in care au fiert. Pentru un plus de aroma, punem in blender si 5-6 felii prajite de bacon. Adaugam apa astfel incat sa obtinem consistenta dorita, apoi condimentam cu sare si piper. ( De obicei eu  folosesc toata apa in care au fiert , fara ca supa sa iasa prea moale sau prea consistenta).

Servim supa fierbinte, alaturi de crutoane aromate si felii crocante de bacon afumat.

 

TIPS-URI

1

Pentru crutoane aromate ( http://www.bucataras.ro/retete/crutoane-aromate-19586.html ) puteti folosi ce verdeturi sau condimente doriti )

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare