Supa cu taitei de casa

de Tuxedo in Supe, 5 Apr 2013 | 16592 vizualizari

 

Ieri am facut o supica buuuuna de tot din rasol de vacuta si cu taitei de casa. Nu am mai facut taitei de multa vreme, cu toate ca se fac foarte usor! Si pentru ca noi nu lasam carnita in supa am scos-o si am facut din ea niste linguinii cu sos si carne.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de rasol vaca (500 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • cateva linguri ulei
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • Taitei:
  • 1 ou intreg
  • faina cat cuprinde (5 – 6 linguri)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taitei de casa:

 

  • Spalam bine carnea in apa rece si o punem la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele spalate si curatate (intregi).
  • Le fierbem cu un praf de sare si cateva linguri de ulei (in functie de cat de grasa e carnea, adaugam ulei mai mult sau mai putin).

 

Taitei:

 

  • Intr-un castron batem oul cu praful de sare apoi adaugam faina treptat. Coca trebuie sa fie maleabila si sa nu se mai lipeasca de mana (in nici un caz nu trebuie sa fie tare!) La un ou intra aprox. 5-6 linguri de faina.
  • Intindem foaia cu un facalet cat de subtire putem, apoi o pudram cu faina. O taiem pe lung in doua (sau patru) si o suprapunem apoi taiem taitei cu un cutit ascutit (cum taiem painea) si ii rasfiram pe blat ca sa se usuce putin.
  • Cand legumele si carnea s-au fiert, le scoatem din supa, supa o strecuram, apoi o punem inapoi in oala si adaugam taiteii. Lasam la fiert pana se fragesesc.
  • La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim!

E buna tare!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan