Supa de ardei umpluti

de Panacris in Supe/Ciorbe, 27 Aug 2015 | 3787 vizualizari

 

Ceva indeit aduc acum. E adevărat că fac mai mereu, mai ales vara, dar nu mi s-a părut că ar avea interes. Acum pentru că am propus o provocare pe blogul meu, în proiectul Traditie si gastronomie romaneasca și am propus ca tema lunii Ciorbe/Supe, am propus și supa asta, care de altfel pare a fi ardei umpluți cu zeamă lungă;) fără copacere la cuptor ;) Sper să vă placă și măcar să aveți intenția de a proba, o dată în viață ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supă:
  • morcovi 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ouă 1 bucată,
  • bulion de roșii 200 g,
  • 2 linguri smântâna pătrunjel verde,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce.
  • Ingrediente pentru ardei:
  • carne tocată amestec vită+porc 500 g,
  • orez cu bob rotund 100 g,
  • ouă 1 bucată, sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • roșie 2 bucăți,
  • ardei grași 8 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt, de cca. 4000 ml, până devin translucide, se asezonează de sare, piper si boia, apoi se adaugă apă și se lasă la fiert la foc mic.

Între timp ne ocupăm de pregătirea ardeilor. Ceapa și morcovul se curată, apoi se dau pe răzătoarea fină. Se pun la călit în ulei de măsline, cca. 5 minute, se adaugă carnea tocată, orezul ales și spălat lăsându-se la foc mic, cca. 10 minute, până se evaporă tot lichidul. După ce s-a răcorit compoziția de carne se adaugă oul, se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce.

Ardeiilor li se taie cotorul, se curată de semințe și se umple cu amestecul de carne, apoi li se pune capac câte o felie de roșie.

După ce supa a început să clocotească, se adaugă ardeii umpluți și se lăsă la fiert, la foc mic cca. 30 de  minute, semiacoperit. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă cât să depășească înălțimea ardeilor.  

După ce s-au fiert ardeii se prepară un sos, din: ou, bulion și smântână, ce se adaugă ușor, ușor în supă ca să nu se taie și să se obțină o textură fină. Supa se servește fierbinte, presărată cu pătrunjel și cu smântână. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen - Komenymag leves