Supa de fasole , mazare verde si smantana

de mihaelar63 in Supe, 1 Noi 2016 | 6871 vizualizari

 

 Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ . Nici meniul propus cu ingredientele disponibile . Initial ma gandisem la o ciorba de vitel cu mazare . Ora mesei se apropia, vitelul nu era decongelat iar mazarea nu  era suficienta  . Asa ca  m-am reorientat cu ce aveam disponibil .In 30 minute am preparat o supica cu mazare verde ,, imbogatita '' cu fasole verde . In loc de vitel am folosit niste carnat afumat de casa . Rezultat : o supa grozava !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde congelata
  • 300 gr mazare verde congelata
  • 500 gr carnat de casa afumat
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar smantana grasa -25%
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura zaatar [ amestec cu cimbru , busuioc , oregano , susan , sumac ]
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole , mazare verde si smantana:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele .
  3. Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm.
  4. Se soteaza usor legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa .
  5. Prima data se pune ceapa , dupa1 minut morcovii si la urma gogosarul .
  6. Adaugati la prajire rondelele de carnati  .
  7. Dupa 2-3 minute se pune in oala 2 l apa fierbinte . Sarati .
  8. Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .
  9. Se fierb legumele 15-20 minute pana morcovul este patruns .
  10. Adugati mazarea si fasolea verde .Este necesar inca 5 minute de fierbere .
  11. Se condimenteaza cu zaatar si ardei iute feliat .
  12. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte din supa , se amesteca si se pune in oala . Amestecati usor .
  13. Opriti focul de sub oala .
  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati patrunjel verde tocat .
  16.    Pofta buna  !!!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti prepararea, caliti usor legumele in ulei .

2

Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .

3

Folositi o smanatana mai grasa daca doriti ca supa sa nu aiba cocolose .

4

Doriti sa fie mai light ?Reduceti cantitatea de smantana .

5

Carnatul este optional . Va fi delicioasa fara carne sau cu carnita de ce doriti : pui , peste , etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole , mazare verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:20

Dia iti trebuie o perfuzie cu ciorba ca sa-ti revii Asta citand un celebru Bucataras )))

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Catalina

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Dantes multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)