Asa cum v-am spus in repetate randuri in obiceiurile mele alimentare intra obligatoriu o masa macar de peste pe saptamana si o zi de fructe de mare, se poate realiza asta si fara costuri extraordinare alegand mereu produse proaspete si de sezon. In ziua de fructe de mare am facut supa de fructe de mare si scoici cu legume si cartofi in abus, va prezint acum supa de fructe de mare
Se toaca legumele marunt si se calesc pret de un minut in uleiul de masline. Se adauga apoi apa si fondul de peste, sare, piper proaspat maruntite si inelele de calamar. Dupa zece minute se adauga crevetii si usturoiul zdrobit si rosiile decojite maruntite . Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute si se adauga scoicile care sunt gata in 2-3 minute, de indata ce sunt toate deschise e semn ca sunt gata. Se adauga la final taieteii de orez preparati in prealabil conform instructiunilor de pe cutie, difera de la caz la caz. Se lasa sa dea un clocot scurt si se mai drege dupa gust cu sare si piper daca e cazul.
Este o masa excelenta si completa, avem proteine si ologoelemente date de fructele de mare, vitamine de la legume si amidonuri aduse de taietei, fara a avea in final un numar mare de calorii. Se serveste cu verdeata proaspat maruntita, puteti opta intre coriandru, patrunjel si marar eu am pus patrunej verde . Va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta.