Supa de gaina

de Dya Daniela Andrei in Supe, 25 Iun 2014 | 6990 vizualizari

 

Am avut o gaina buna (nu prea batrana :)) ) pe care am folosit-o la prepararea unei supe si a unui rasol! Pentru supa am pastrat o parte din piept si aripioarele, iar pentru rasol pulpele si cealalta jumatate de piept! Sa va zic cat de bune au fost!?

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina (piept, aripioare, etc.)
  • 2 cuiburi de fidea
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • o bucata de telina
  • ardei gras verde/rosu
  • un dovlecel mic
  • o ceapa uscata
  • o rosie
  • patrunjel proaspat
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina:

Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).

Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.

Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.

Intre timp, am tocat restul legumelor si le-am calit in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si legumele (am ales sa le tai in cuburi/felii), supa strecurata (pentru a inlatura eventualele resturi) si am sarat dupa gust. Dupa ce a dat in clocot am presarat fideaua si am continuat fierberea pentru inca 5 minute. La sfarsit am adaugat patrunjelul proaspat tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Fideaua se poate inlocui cu taietei de casa http://www.bucataras.ro/retete/taietei-de-casa-44950.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui