Vara imi place sa fac si sa consum mancaruri usoare. Cel mai mult imi plac supele si ciorbele, de orice fel...si nu exista saptamana in care sa nu fac o supa/ciorba.
Zilele trecute am facut o supa cu turnatei care imi aminteste de copilarie.
Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa.
Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5 litri de apa si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovlecelul, cartofii si sare dupa gust daca mai este nevoie, apoi mai lasam sa fiarba aprox.15 minute.
Intre timp pregatim turnateii: intr-un bol amestecam ouale cu sarea, apoi adaugam faina treptat si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.
Inainte de a adauga turnateii in oala, dam focul mic de tot sau dam oala deoparte si adaugam turnateii.
Punem compozitia intr-o punga si o taiem la un capat, apoi turnam din loc in loc in oala.
Punem oala inapoi pe foc mic si mai lasam sa fiarba aprox. 10 minute.
La final presaram patrunjelul proaspat.
Pofta buna!