Supă de linte roșie

de Rita Ilies in Supe, 12 Dec 2013 | 3320 vizualizari

 

Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine după soia și năut. Lăstarii conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali consumului uman zilnic. Pentru o femeie, necesarul zilnic de proteine este de 46 g, iar o ceașcă de linte gătită conține 17 g.
Înafară de proteine, lintea este bogată și în acid folic, fibre, fier și vitamina B6 care descompune zaharurile din sânge.
Așadar, azi avem la masă o delicioasă supă de linte.

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte roșie
  • 1 l de apă + încă 100 ml
  • o ceapă roșie ( mică )
  • un cățel de usturoi
  • jumătate dintr-un ardei roșu
  • două linguri cu ulei de palmier
  • o lingură plină cu iaurt
  • o lingură cu amidon
  • două frunze de salvie
  • o frunză de mentă
  • 5 boabe de chimen
  • puțin mărar verde tocat
  • sare și piper alb după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de linte roșie:

 Într-o tigaie, în cele două linguri cu ulei călim ceapa, usturoiul și ardeiul tăiate mărunt. Treptat adăugăm câte puțină apă.
   Separat, lintea spălată bine o fierbem într-o oală mică în care am pus 1 l apă și puțină sare. Lintea roșie se fierbe foarte repede; ~10 minute sunt suficiente pentru a nu o sfărâma prea tare.
   Ingredientele călite le adăugăm în supă și le lăsăm 5 minute să se odihnească pentru ca aromele să se pătrundă. Adăugăm apoi amidonul dizolvat în puțină apă, verdețurile tocate mărunt, sare dacă mai e nevoie, piperul, iar la urmă iaurtul. Se poate servi și în varianta cu bucățele de carne afumată și rondele de ceapă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de linte roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rita Ilies 1

15.12.2013, 21:04

Din care? Cum?

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

mancare de linte rosie am facut,am pus aseara doar poza(urate poze am facut),de reteta n-am mai avut "suflare"

Rita Ilies 1

16.12.2013, 11:42

Eu am făcut azi fursecuri cu ghimbir, în formă de Hello Kitty. )))
Imediat pun rețeta. E de post.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris