Supa de peste in stil grecesc

de mihaelar63 in Supe, 25 Ian 2016 | 4016 vizualizari

 

Imi tragea cu ochiul de multisor supa Adinutei cu pastrav, feta si masline. Eu am adaptat si ajustat reteta dupa gustul nostru si dupa ingredientele ce le aveam la dispozitie. Curiozitatea mea a fost cum merg maslinele in supa. Merg bine !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 capete si cozi de stiuca si salau
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • 50 ml otet mere
  • 3 linguri orez
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 100 g masline Kalamata
  • 1 borcanel rosii cherry [productie proprie, cu busuioc, ardei iute si usturoi ]
  • 1 lamaie
  • mix ierburi grecesti [ oregano, rozmarin, cimbru]
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • fetta - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste in stil grecesc:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Bucatile de peste se spala bine cu apa rece si se pun la fiert cu sare, otet, doua cepe  intregi,curatate, foi de dafin si boabe de piper.
  3. Lasati sa fiarba pestele timp de 20 minute la foc domal .
  4. Intre  timp tocati usturoiul.
  5. Scurgeti  fiertura cu ajutorul unei site.
  6. Aruncati ceapa.
  7. Lasati pestele la racit si alegeti carnea de pe oase.
  8. Taiati ardeii galbeni rondele si cei rosii cuburi.
  9. Puneti la fiert in zeama fierbinte  orezul ardeii, maslinele si usturoiul .
  10. Adugati si ierburile grecesti.
  11. Dupa 5 minute de fiert se pot pune si rosiile cherry.
  12. Gustati supa si acriti cu zeama de lamaie. Sarati daca este nevoie.
  13. Serviti supa  decorata cu verdeata. La servire distribuiti in farfurii bucatile de peste curatat .
  14. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Puteti pune bucatele de fetta la servire in farfurie. Eu am considerat ca este suficient de gustoasa si consistenta si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Halászlé -Supa ungureasca de peste