Supa deasa de dovlecei

de adnia in Supe, 2 Iun 2013 | 3926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 dovlecei mici
  • -1 morcov
  • -1 ceapa
  • -1/4 radacina de telina
  • -vegeta naturala
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -sare, piper, chilli, dupa gust
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa deasa de dovlecei:

Se curata radacinoasele, se taie cuburi marunte (sau dati prin razatoarea de la robot, cum am facut eu) si se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta naturala. Dupa ce s-au inmuiat aproape bine de tot, se stinge focul si se adauga dovleceii taiati fasii fine, fideluta (eu i-am pus pe razatoarea robotului si au iesit foarte bine--repede si fara truda:)) si verdeata tocata marunt, impreuna cu ceapa taiata solzisori (eu am avut o ceapa verde frageda).

Se acopera bine vasul cu capacul si se lasa 10 minute sa se inmoaie toate legumele (am folosit acest procedeu pt. a pastra cat mai multi nutrienti in legume--prin fierbere, acestia se pierd aproape in totalitate). Dupa ce supa noastra se mai racoreste putin, se adauga zeama de lamaie si se potriveste de sare, piper, chilli, verdeturi uscate, etc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa deasa de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]