Supa deasa de dovlecei

de adnia in Supe, 2 Iun 2013 | 2882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 dovlecei mici
  • -1 morcov
  • -1 ceapa
  • -1/4 radacina de telina
  • -vegeta naturala
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -sare, piper, chilli, dupa gust
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa deasa de dovlecei:

Se curata radacinoasele, se taie cuburi marunte (sau dati prin razatoarea de la robot, cum am facut eu) si se pun la fiert in apa, impreuna cu vegeta naturala. Dupa ce s-au inmuiat aproape bine de tot, se stinge focul si se adauga dovleceii taiati fasii fine, fideluta (eu i-am pus pe razatoarea robotului si au iesit foarte bine--repede si fara truda:)) si verdeata tocata marunt, impreuna cu ceapa taiata solzisori (eu am avut o ceapa verde frageda).

Se acopera bine vasul cu capacul si se lasa 10 minute sa se inmoaie toate legumele (am folosit acest procedeu pt. a pastra cat mai multi nutrienti in legume--prin fierbere, acestia se pierd aproape in totalitate). Dupa ce supa noastra se mai racoreste putin, se adauga zeama de lamaie si se potriveste de sare, piper, chilli, verdeturi uscate, etc.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa deasa de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa rece de zucchini si castravete cu iaurt - Reteta delicioasa de vara