Taci si inghite

de mady90 in Porc, 10 Dec 2017 | 3790 vizualizari

 

Un fel de mancare traditional dar super gustos

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cascaval
  • 200 gr branza de oi
  • 400 gr kaizer
  • aprox 400 gr malai grisat
  • 1,200 ml apa aprox
  • 1 cub de unt
  • 1 lingurita sare
  • 6 oua - sau cate vrea fiecare membru al familiei
  • smantana -optional, pt servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta.

Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine, amestecand foarte des in mamaliga. Spre final se adauga cubul de unt. Fierberea dureaza cam 25-30 min. Bunica zicea ca o mamaliga nu e fiarta oana nu i-ai dat minim 100 de facalete (asta dupa ce ea se incheaga deja).

Impartim kaizerul si branza in 2 parti egale. Mamaliga se imparte in 3 parti.

Asamblare: Se aseaza intr-o tava de aragaz mica sau un vas de Yena rotund cum am pus eu, de diametrul de 20, un strat de mamaliga, apoi punem kaizer si branza rasa, apii iar strat de mamaliga si iar strat de kaizer si branza. La final se pune al treilea strat de mamaliga peste care punem cascavalul ras si dam la cuptor, la 180 grade, cam 30 min, pana ce cascavalul s-a gratinat frumos.

Pentru oua avem doua posibilitati: ori le facem ochiuri prajite separat in ulei, ori le punem peste cascaval, de la inceput, si se coc in cuptor. Noi le preferam prajite, ca sa ramana siguuur cu galbenusul moale.

 Se poate servi asa, simplu sau alaturi de o lingura de smantana. 

TIPS-URI

1

mamaliga trebuie sa fie moale, nu puneti tot malaiul deodata, pt ca acesta fierbe diferit, in functie de tipul sau

2

ies 4 portii generoase sau 6 portii omenesti ... ai mei insa, cand e vorba de taci si inghite nu sunt oameni :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura dobrogeana