Taci si inghite

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2018 | 3871 vizualizari

 

 
De mult era pe lista de "to do" acest preparat. Noroc cu provocarea GastroArt ca i-a venit randul. :) Pentru ca am avut la masa meseni mofturosi care nu mananca anumite ingrediente, cum ar fi ciuperci, de exemplu, am facut o cantitate mai mare de mamaliga si am facut diverse combinatii sa fie toata lumea multumita. Si a fost :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g malai,
  • 100 g tarate
  • 1 l lapte
  • 1,5 l apa,
  • 300 g ciuperci,
  • 2 fire praz,
  • 100 g kaizer afumat,
  • 150 g piept de porc afumat,
  • 1 carnat taranesc semiafumat,
  • 150 g telemea veche oaie,
  • 150 g telemea vaca,
  • 150 g cascaval,
  • 200 g iaurt grecesc,
  • 4 oua,
  • cca 100 unt,
  • sare,
  • piper,
  • ulei.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat sotul sa o prepar :P ). In concluzie, am tocat prazul, kaizerul si ciupercile cubulete, am feliat carnatul si am ras branzeturile.

Am incins intr-o tigaie putin ulei in care am calit prazul 2-3 minute, apoi am adaugat ciupercile, sare si piper dupa gust si le-am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a scurs tot lichidul lasat de ciuperci.

Intre timp am pus la fiert apa amestecata cu laptele, 2 linguri de sare si 3 linguri de ulei. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat malaiul in ploaie, amestecand continuu cu telul. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, apoi am adaugat si taratele, la fel amestecand continuu. Am mai lasat sa fiarba cateva minute si am oprit focul. Am amestecat telemeaua de oaie cu cea de vaca si cu iaurtul, iar prazul si ciupercile le-am amestecat cu kaizerul si cu pieptul de porc.

Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt, am pus un strat de mamaliga, apoi unul de branza amestecata cu iaurt, iar mamaliga, amestec de ciuperci, inca un strat de mamaliga pe care am uns-o cu unt, si am asezat feliile de carnat. In mijloc am facut un calus in care am spart un ou, am presarat cascaval ras si am dat la cuptor pana s-a facut oul. Am mai folosit un vas mic de yena si o craticioara de ceramica. A iesit o bunatate cu multe calorii :P. Servim alaturi de un pahar de vin rosu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene