Tagliatele cu midii

de simona72 in Spaghete, 20 Feb 2013 | 7465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o punga de 1 kg de midii
  • paste tagliatele sau spaghete pt 3 persoane
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fileuri ansoa
  • 2 lingurite capere
  • o lingurita unt
  • un pahar de vin alb
  • un ardei iute
  • o lingura sos de peste
  • 2-3 linguri smintina pt gatit
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu midii:

Midiile le spalam si le curatam bine de tot "parul" si mizeria care o au pe ele. Punem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le lasam sa fiarba doar pe trei sferturi .

Punem o cratita pe foc cu ulei si unt, lasam sa se incinga, adaugam usturoiul si ardeiul iute, lasam 1 minut, adaugam fileurile de ansoa taiate si ele si vinul alb.

Cind da in clocot adaugam midiile curatate, amestecati in cratita sau scuturati-o putin sa se amestece midiile.

Sa fiti atente pt ca se fac foarte repede.

Cind au inceput sa se desfaca inseamna ca sunt gata. Eu le-am curatat, se desfac usor si miezul il ajutati putin sa cada, carnita de la midii a ramas in cratita, am adaugat si celelalte ingrediente, am pus pastele, le-am lasat sa mai fiarba 2-3 minute.

Pastele sunt ca un burete, vor mai absorbi din sosul format.

La urma am adaugat busuiocul si patrunjelul tocat. Noi am servit cu un pahar de vin alb.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

nu puneti sare de la inceput, gustati la urma daca mai este nevoie pt ca sunt multe ingrediente sarate deja

2

este o mancare care se face f repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu midii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana