Tagliatelle cu hribi și sparanghel

de elucubratiiculinare in Paste, 3 Iul 2016 | 2494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g hribi uscați
  • 400 g tagliatelle
  • 16 fire sparanghel
  • 400 ml smântână lichidă
  • 50 g unt
  • ulei măsline
  • 8 căței de usturoi (sau mai mulți)
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • pătrunjel sau mărar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu hribi și sparanghel:

Hribii uscați se spală sub jet puternic de apă pentru înlăturarea impurităților. Se lasă minim 30 minute în apă pentru hidratare. Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se spală bine. Se pune în apă clocotită maxim 1 minut, după care se scoate în apă rece. Călim usturoiul curățat și tocat mărunt în uleiul de măsline și untul topit câteva secunde. Adăugăm hribii strecurați. Se lasă la foc potrivit până se evaporă toată apa. Adăugăm smântâna și mai lăsăm 1-2 minute amestecând constant. Condimentăm cu sare și piper. Tagliatellele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg și se răstoarnă peste sosul de smântână cu hribi.
Se adaugă sparanghelul tăiat în 2 sau 3 bucăți.
Se amestecă bine. Se servesc imediat presărând deasupra parmezan și mărar sau pătrunjel proaspăt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu hribi și sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu legume, masline si mozzarella