Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

de Corinuta in Paste, 24 Sep 2013 | 9342 vizualizari

 

By Cristi Roman. Daca ar fi sa descriu aceasta mancare in cateva cuvinte: o explozie de arome! Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g tagliatele
  • 200 ml smantana lichida
  • 5-6 rosii uscate tinute in ulei
  • 1 lingura din uleiul in care au stat rosiile

Pentru pesto:

  • 11 g frunze busuioc
  • 11 g parmezan ras
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate:

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut.

Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert smantana. Cand da in clocot se adauga rosiile taiate cubulete si uleiul de pe rosii. Se fierb inca 2-3 minute, iar la sfarsit se adauga pesto.

Se scurg pastele si se amesteca cu sosul. Se servesc imediat, calde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

la sosul pesto adaugati si 11 g seminte de pin, eu nu am avut

2

daca doriti, la servire puteti adauga parmezan ras sau verdeata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

diaconta 1

24.09.2013, 23:20

ce culoare imbietoare in farfurie tare-mi place

Corinuta 1

24.09.2013, 23:41

Clau, eu nu fac foarte des mancare dar si cand fac....

Corinuta 1

24.09.2013, 23:42

Asa e Die, dar ce arome.... as vrea sa gusti sa vezi!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj