Taitei de casa

de Dea_Dea in Paste, 1 Mai 2013 | 5502 vizualizari

 

Este o reteta de la bunica mea, pe care m-a invatat sa o fac . Sunt taiati din cutit si intinsi cu sucitoarea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine.

Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea.

Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se pudreaza cu faina se pune pe sucitoare si cu mainile se trage orizontal pe aluat (fara sa se apese)si se rostogoleste iar apoi se trage inapoi catre noi.Facem asa de cateva ori pe fiecare parte, pana devine subtire(sa se vada prin el).

Foile de taitei se pun la uscat cam 30 -40 min. Se ruleaza foaia se taie in doua si se taie cu cutitul fasii subtiri.

Se desfac cu mana si se lasa iarasi la uscat .

TIPS-URI

1

La mine aU intrat 11 linguri de faina. Trebuie sa avem grija la faina , daca este prea multa se vor infinde foarte greu si se vor farama.

2

Trebuie sa se aiba grija sa nu lasam prea mult foaia la uscat deoarece se faramiteaza la taiat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa