Zilele trecute am avut o cerere speciala pt acesti taietei si m-am apucat de ei gandindu-ma ca e o idee buna, oare de ce nu m-oi fi gandit si eu la asta? E o combinatie inedita, se poate folosi in multe mancaruri, inclusiv supa si nu mai e nevoie sa adaugi prea multe alte condimente. Si....marea surpriza a venit din partea ajutorului meu din bucatarie, soricelul meu care a fost extrem de incantat de idee si mi-a declarat ca vrea sa-i impartim neaparat cu el!
Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la grosimea dorita). Astfel obtinem 4 fasii plate, pe care apoi le trecem prin rolele de taiat taietei....si gata!
Acestia se pot pune imediat la fiert (cum fac eu), fie se pot lasa la uscat, pt. o utilizare ulterioara.
Enjoy!