Tarana

de Giana in Supe/Ciorbe, 21 Oct 2013 | 5187 vizualizari

 

Cand eram mica, bunica imi facea tarana la micul dejun in diminetile friguroase de iarna. Fiind la tara avea foarte multa treaba in gospodarie si imi pregatea mereu ceva rapid si gustos cu produse facute in casa si legume din gradina.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de paine veche (de casa)
  • o ceapa mica
  • o lingurita bulion
  • putina menta
  • o cana cu apa
  • un praf de sare
  • iaurt
  • smantana
  • branza uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarana:

Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute.

Supa obtinuta o turnam peste painea din castron pana o acopera. Deasupra punem iaurt, smantana si branza rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (10)

babi5 1

21.10.2013, 11:36

Giana 1

21.10.2013, 11:39

Multumesc

Rocsi 1

21.10.2013, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zurek - ciorba poloneza