O prajitura delicioasa cu mere, aroma bogata de toamna, aluat pufos, extreme de simplu si rapid de gatit. Multumesc pentru reteta Laurei Adamache!
Topim untul la bain marie apoi o lasam sa se raceasca.
Mixam foarte bine cele doua oua intregi cu zaharul si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si devine deschisa la culoare.
Adaugam untul topit si racit, esenta de rom.
Faina cernuta amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si cele 6 linguri de lapte.
Tapetam o tava rotunda sau in forma de inima (asa am ales eu…cu drag pentru tarta alpine) si turnam aluatul. O nivelam cu o lingura sau o spatula.
Curatam cele 2 mere bine coapte, le taiem in doua si indepartam cu grija mijlocul. Vom cresta cu cutitul in patratele fiecare jumatate (nu pana jos).
Asezam deasupra aluatului merele (usor apasate in aluat). Presaram putin zahar.
Coacem tarta alpina cu mere in cuptorul preincalzit 180°C pentru 30-40 minute (dupa 10 minute am redus intensitatea focului).
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o ungem cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.
O minunatie!!!! Pofta buna!!!