Tarta cu dovleac /mar

de epurasha2bb in Prajituri, 16 Apr 2010 | 6030 vizualizari

 

eu ador dovleacul, as sta cu nasul lipit de el sa-i trag toata prospetimea si aroma ....care mai aveti prin beciul bunicii va recomand retete mea!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac,
  • o cana mare de zahar,
  • 1 cana mare de unt topit/margarina
  • 600 g faina,
  • scortisoara Kotanyi,
  • nuca macinata,
  • 1 ou,
  • 1/2 banana,
  • 2 linguri nuca pisata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac /mar:

Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata.

Apoi intindem o foaie de tarta si o modelam pe marginea ondulata a tavii cu mana.Apoi umplem tava cu compozitia de dovleac.Apoi luam cu mana bucati de aluat si le modelam in forma de frunze, nervurile frunzelor find evidentiate cu ajutorul unei scobitori presate in aluatul moale.Se modeleaza din aluat ce vreti, struguri, frunze, ce vi se pare voua mai frumos si mai usor.

Eu m-am jucat cu aluatul si asa mi-a venit sa fac frunze si bobite.Apoi in mijloc o floare.Si fiindca mie mi-a mai ramas o bucatica de aluat am facut si 2 minitarte cu aluat , dovleac taiat cubulete mici si amestecat cu zahar vanilat si scoartisoara si in mijloc o rondea de banana.

Am bagat la cuptorul incins.Le serviti impreuna ca mama si puii.

TIPS-URI

1

daca nu aveti dovleac se poate face cu mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac /mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:09

multumesc fetelor!

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:13

rocsi e foarte bun si cu mar si mai la indeman in perioada asta! eu insa nu as da dovleacul de la socrella pe nici un mar,putin calit cu zahar si multa scortisoara (sa incerci pe cea de la Kotanyi, e deosebita) e divin!

epurasha2bb 1

17.04.2010, 09:22

Bunica ma bucur ca -ti place,eu ador aluatul asta ,il folosesc la orice tarta, daca fac dulce pun scortisora si zahar, daca fac sarata pun unt si branza sau parmezan in el.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac