Tarta cu dovlecei si cascaval

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 7194 vizualizari

 

As manca numai tarte. imi plac nespus, mai ales cele sarate, cu tot felul de umpluturi. Am incercat si cu dovlecel si pot sa va spun ca a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 250 gr faina,
  • 100 gr unt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 ou,
  • 2 lg apa
  • Umplutura :
  • 2 dovlecei potriviti,
  • 2 rosii,
  • 1 ceapa,
  • piper,
  • 1 ardei gras - eu nu l-am avut de data asta,
  • condimente - eu folosesc "condiment pentru pizza" de la Fuchs, care contine maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrisor si anason,
  • 300 gr smantana,
  • 3 oua,
  • patrunjel,
  • 5-6 felii de cascaval.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si cascaval:

Aluatul: Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste tarta se aseaza o hartie de copt peste care punem boabe de fasole.Se lasa la copt cam 15 min la foc mediu.

Umplutura: Se curata dovleceii si se feliaza. Se dau cu sare si se lasa la scurs. Se caleste ceapa, apoi se adauga dovleceii zvantati si rosiile taiate cubulete si condimentele. Se lasa la innabusit 10 minute, pana se evapora sucul de rosii. Se aseaza apoi in forma de tarta.

Intre timp, preparam sosul din 3 oua, 300 gr smantana, patrunjel ,piper si sare, pe care-l turnam peste dovlecei. Apoi feliile de cascaval. O lasam 45-50 minute la cuptor pana ce se formeaza o crusta deasupra, iar oul este inchegat.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu branza