Tarta cu ficat

de Miha in Ficat, 31 Aug 2009 | 7796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ficat de pasare
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 4 linguri smantana
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingutita nucsoara
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficat:

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust.

Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai adauga putina apa si se lasa putin la fiert.

Ficatul se toaca si se pune peste orez.Se adauga rozmarinul,se potriveste gustul de sare si piper si se lasa la fiert pana scade.

In tava unsa cu putin unt si presarata cu pesmet se aseaza un rand din jumatate din cantitatea de cartofi piure si un rand din compozitia cu ficat.

Se acopera cu cealalta jumatate din cantitatea de piure.

Deasupra se toarna un amestec facut din ou,2 linguri cascaval ras si 2 linguri de smantana,bine amestecate.

Se da la cuptor pana se rumeneste.Se portioneaza dupa ce se racoreste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ficat