Tarta cu mere

de Luckycake in Prajituri, 2 Mar 2014 | 2853 vizualizari

 

Si iarna putem gasi fructe multe si delicioase , de data aceasta este randul merelor. O tarta cu fructe din belsug exact pe gustul baietelului meu ( un ajutor de nadejde in bucatarie ) .

 

INGREDIENTE

  • O cana faina
  • 150 grame unt
  • Un galbenus ou
  • Apa rece
  • O lingura zahar pudra
  • O lingura smantana
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • Stafide
  • 25 grame unt
  • Scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • O lingura gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pentru aluat punem faina  , untul taiat cuburi, galbenus ou ,zahar ,smantana in robotul de bucatarie , si amestecam pana devine nisipos apoi adaugam cate putina apa rece pana se leaga.

Aluatul il impartim in doua si formam 2 discuri de dimensiunea  formei de copt si le punem la  frigider.

Merele le curatam de coaja si cotor  , le taiem cuburi . Intr-o tigaie topim untul apoi adaugam merele, scortisoara, zaharul si  stafidele. Calim merele  pana se  inmoaie iar la sfarsit adaugam si grisul.

Ungem cu unt forma de tarta apoi asezam unul dintre aluaturi  , punem si merele iar desupra aluatul ramas. Aluatul  de deasupra il putem intepa cu furculita sau cu un cutit.

Coacem 40- 50 minute pana aluatul se rumeneste la 180 grade. Lasam sa se raceasca .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere și piersici - de post (blat dietetic)