Tarta cu mere si gem de gutui

de RuxyRux in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 4480 vizualizari

 

Ador astfel de tarte cu blat sfaramicios care se topeste in gura, fructe si gem de casa aromat. Preparata cu tot sufletul pentru cei dragi, aceasta tarta delicioasa, o recomand cu bucurie!

 

INGREDIENTE

Blat pentru 2 de tarte:

  • 250 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala

Umplutura:

  • 3 kg mere( cate 1 kg si jumatate de mere la fiecare tarta)
  • 1 borcan mare de gem de gutui preparat in casa( 850 gr)
  • 1 cana de zahar brun
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si gem de gutui:

Din aceasta cantitate vor iesi doua tarte delicioase:

Modul de preparare este unul extrem de simplu: Untul rece direct din frigider se da pe razatoarea mare si se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se framanta in 4 sau 5 minute un aluat de tarta foarte bun care se infaineaza usor cu o mana de faina( 10 gr) si se imparte in doua...se va da la rece pana pregatim umplutura.

Merele se razuie pe razatoarea mare si se lasa intr-un vas larg.

Dupa 30 de minute scoatem aluaturile de la rece, dar pe rand si le intindem pe o suprafata usor infainata, apoi le asezam in forma de tarta, vom avea grija sa lasam aluatul atarnat peste marginea formei.

Punem o jumatate din borcan de gem la baza tartei, merele deasupra, le presaram cu zahar brun( jumatate din cantitate) , le pudram cu scortisoara. Aducem  blatul peste mere si coacem tarta pana se rumeneste frumos in jur de 45 sau 50 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor. Avem grija sa urmarim sa fie coapta baza tartei.

Racim tarta si o pudram cu zahar pudra vanilat. Procedam in acelasi mod si cu cealalta tarta, eu le-am copt in acelasi timp pe amandoua.

Minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

RuxyRux 1

15.11.2014, 23:20

Iti multumesc Irinuca scumpa si draga!

bucatarie 1

24.12.2014, 13:50

Buna ! In legatura cu reteta postata de tie Braduti cu ciocolata . Cand ai scris vanilie te-ai referit la zahar vanilat sau esenta de vanilie ? Mi se pare ca aluatul meu a iesit cam nasol ! Te rog , raspunde-mi !

RuxyRux 1

24.12.2014, 15:15

Ti-am raspuns...nu stiu cum te pot ajuta...chiar imi pare fff rau....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide