Tartă cu mere Tatin

de Catalina L in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 4668 vizualizari

 

La Tarte Tatin - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ......
Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau.
Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt.
Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de aluat foetat frantuzesc
  • 5 mere
  • 150 g zahăr
  • 50 de grame de unt
  • suc de lamaie
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere Tatin:

Se caramelizeaza 100 de zahăr într-o  tigaie/tava fierbinte- in tava pe care apoi o veti pune la cuptor

Adăugați untul, apoi merele taiate si stropite cu sucul de lamaie. Adaugati deasupra restul de zahar. 

Gatiti la foc mic timp de 10 minute până cand merele se coloreaza.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. 

Se prepară foaia de aluatul foetat. 

Acoperiți merele cu aluatul, împingând aluatul între mere și marginile formei.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute. Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor.

Se serveste calduta cu frisca sau inghetata de vanilie.

Foarte bună și parfumată !!!!!!!

Pofta Buna......


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (10)

Catalina L 1

18.02.2015, 20:45

Mersi bunica, motan, simona, géo

Rocsi 1

18.02.2015, 21:37

Este foarte buna!

Catalina L 1

18.02.2015, 23:36

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin (de post)