Tarta cu pere

de Alinutza80 in Prajituri, 21 Noi 2012 | 9183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pentru tarte
  • Ingrediente umplutura:
  • 4 linguri de unt nesarat moale
  • 3 linguri de faina
  • 100 gr zahar
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de o lamaie
  • 2 linguri gem de prune (sau caise)+2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.

Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.

Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.

Intr-un castron se pun oul, zaharul, faina si se amesteca bine cu mixerul,apoi se incorporeaza si untul.

Se  intinde aluatul intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat. Se adauga apoi umplutura peste ele .

Se da la cuptorul preincalzit la180 grade cam 40 minute(se incearca usor cu scobitoarea ).

Cand se scoate din cuptor se unge tarta cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.

Se poate servi calda cu inghetata, dar si rece la o cafea.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu pere si branza