Tarta cu spanac si oua de prepelita

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 4712 vizualizari

 

Va recomand o delicioasa tarta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g spanac congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g branza de capra
  • 12 oua de prepelita
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri parmezan
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si oua de prepelita:

In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute.

Pentru umplutura punem untul intr-un vas pe foc mic, adaugam spanacul taiat daca nu este, usturoiul, iar dupa 2-3 minute dam vasul deoparte si amestecam cu smantana, branza data pe razatoare, 4 oua batute, 1 lingura de parmezan, piper, (sare nu e nevoie daca branza e sarata). Amestecam bine compozitia si o rasturnam in forma, deasupra presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase. Dam la cuptor 30 minute, iar dupa ce s-a racit se poate servi.

TIPS-URI

1

aluatul se poate folosi si fara sa fie copt inainte

2

branza de capra poate fi inlocuita cu orice alta branza

3

parmezanul de asemenea poate fi inlocuit cu cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Teo 1

24.03.2013, 20:57

Tarta ta e grozava!ma gandesc la continut, dar si la aspect!

Rocsi 1

24.03.2013, 21:33

Irina 1

26.03.2013, 14:15

ce bina arata tarta cu ousoarele deasupra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si spanac