Tarta cu sparanghel

de oanapl in Mancare copii, 10 Iun 2018 | 6112 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"
Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina proaspat cernuta
  • 1 ou marime medie
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g de unt taiat bucatele
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de apa rece
  • Umplutura:
  • 500 g sparanghel verde
  • 100 g sunca presata, taiata cubulete
  • 4 oua batute spuma
  • 200 g smantana dulce
  • sare
  • piper
  • o priza de nucsoara (dupa gust)
  • 125 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel:

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora.

Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile de la sparangel si apoi lasi sa fiarba cam 10 minute. Scoti cojile cu o spumiera si adaugi sare. Cand incepe sa dea in clocot, adaugi sparangelul si il lasi 5-10 minute sa fiarba.

Cand sparanghelul este fiert, il scoti intr-o sita, sau alt recipient de scurgere si il lasi sa se racoreasca.

Intre timp, pregatesti tava pentru copt.. Ungi tava cu unt topit, cu o pensula, presari pesmet si il distribui uniform. Aranjezi aluatul in tava si il intepi cu o furculita.

Cand sparanghelul s-a racit, il tai in asa fel incat sa incapa in tava, il aranjezi  sub forma de raze, adaugi sunca de Praga, cubuletele de cascaval pastrezi 30g pentru a presara peste tarta la final) , torni amestecul de oua, smantana, sare, piper, acoperi cu folie de aluminiu si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la 200 de grade C. Dupa primele 15 minute indepartezi folia. Cand amestecul de smantana si oua este ferm iar culoarea este galben – aurie scoti tava, presari cascaval rs si mai lasi 2-3 minutne in cuptor.

Dupa coacere, lasi 10 minute in tava pentru a se raci si apoi servesti tarta.

TIPS-URI

1

Prospetimea se recunoaste in partea de jos, la taietura si trebuie sa fie ferm, nu ca o bucata de cauciuc.

2

Sezonul de sparanghel incepe in jur de 15-20 aprilie, pana cel tarziu 1 iulie, in functie de temperaturile de afara. Dupa 24 iunie, sparanghelul e batran si lemnos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]