Tarta de branza napoletana

de cristeena20 in Prajituri, 22 Apr 2014 | 3947 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Poliana si vreua sa ii multumesc deoarece este cea mai buna prajitura cu branza mancata si facuta vreodata in viata mea. Nu e deloc dulce si este atat de buna!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina,
  • 1/2 lta sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smantana grasa.,
  • 80 gr margarina (sau unt)
  • Umplutura:
  • 700 gr branza moale de vaci
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 ml lapte
  • 6 lingurite de gris
  • 4 oua
  • 120 gr miere de albine
  • 150 gr fructe confiate
  • stafide inmuiate in rom sau lapte
  • vanilie
  • coaja de portocala rasa/ sau coaja de lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de branza napoletana:

- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora.

- Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa. Adaugam mierea amestecand bine , apoi ouale pe rand , amestecand cu telul . Se pune deoparte sa se raceasca.

- Branza se amesteca cu smantana, fructele confiate, stafidele, vanilia, coaja si sucul de lamaie  si amestecam cu restul compozitiei de gris cu lapte. 

- Incalzim cuptorul la 160 grade si scoatem aluatul de tarta din frigider: tava de tarta o ungem cu margarina si pe fund punem hartie de copt. Intindem o foaie potrivit de groasa cu sucitorul , rotunda si tapetam peretii formei de tort cu peretii detasabili.

- Turnam crema si dam la cuptorul incalzit pt cca o ora, cand prince o culoare deasupra . Lasam sa se raceasca. E buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de branza napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]