Blat aromat de tarta cu migdale, crema spumoasa de ciocolata de casa si glazura de ciocolata cu alune...o fi delicioasa? Voi ce credeti? Intreb mai ales iubitorii de ciocolata multa :)))
Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime.
Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt.
Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace pentru 20 sau 25 de minute pana se rumeneste la 180 de grade.
Se scoate blatul si se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema:
Intr-un vas pe ochiul de aragaz, se pune frisca,, laptele, apoi untul, zaharul, laptele praf, cacaoa si vanilia. Se tine pe foc mic pana se amesteca bine ingredientele. Se lasa la racit.
Frisca ( cei 200 ml) se bate unsor timp de 1 minut pana devine spumoasa. Se toarna incet compozitia de ciocolata si se amesteca bine.
Se toarna crema peste blat si se da la rece.
Nu acoperim cu nimic tarta, chiar si dupa o ora se poate strica pojghita de deasupra. In acest moment daca asteptam pana a doua zi sa se intareasca( are nevoie de timp peste noapte) , putem renunta la glazura daca dorim...este la fel de savuroasa.
A doua zi, preparam glazura, amestecam pe foc intr-un ibric, frisca lichida, apoi untul si topim ciocolata inauntru.
Lasam sa se raceasca si turnam lingura cu lingura peste tarta.
Putem orna o parte cu fulgi de ciocolata daca dorim.
Daca o scoatem de la rece, o servim imediat. datorita consistentei spumoase are tendinta sa se inmoaie crema.
Poate nu este cea mai aspectoasa sau bibilita tarta, insa e minunat de delicioasa...pentru asta garantez....
1
Crema este atat de buna, o puteti servi si la pahar
2
Blatul se poate prepara si cu migdalele prajite putin la cuptor