Tarta sarlota

de Lau in Torturi, 29 Apr 2011 | 4405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • SARLOTA
  • 1 plic praf de sarlota cu gust de vanilie
  • 300 m llapte
  • DECOR
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarlota:

BLATUL-se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la racit si se taie un rotund ajutandu-ne cu o farfurie sau cu tava. Nu se arunca marginile.

Se ia o tava detasabila si se aseaza blatul care l-am taiat si cu restul care  a ramas formam marginile.

Sarlota se pregateste conform instructiunilor de pe plic, dupa care se toarna in tava si se da la rece  1 ora. Pregatim siropul de zahar ars.

Decor-topim zaharul si cand este lichid se ia de pe foc si se adauga apa. Se amesteca, dupa care se adauga iar pe foc si se lasa sa fiarba 1 minut, dupa care se toarna peste sarlota.

Se mai lasa 1 ora dupa care se poate servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]