Tarta Tatin cu mere

de diamond in Prajituri, 13 Apr 2013 | 5132 vizualizari

 

o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...

se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 120 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilescu/ sau unul de bourbon
  • zeama de lamaie
  • 50 gr unt
  • scortisoara
  • 400 gr aluat de foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere:

-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...

-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...

-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...

 -in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...

-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...

-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...

-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.

-am acoperit frumos fructele

-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra

-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii

-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm

- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]