Tarta tricolora

de Oana in Mancaruri de legume, 5 Sep 2010 | 4470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg ardei gras rosu
  • 500 g spanac
  • 250 g branza de vaci grasa
  • 250 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua foi. Foaia mai mare se aseaza intr-o tava rotunda, imbracand si marginile.

Ardeiul gras se coace, se curata si se taie fasii. Se lasa la scurs si se aseaza peste foaia din tava. Eu am folosit spanac-frunze la borcan, daca aveti proaspat il opariti mai intai cu apa si sare. Se lasa la scurs. Peste ardeiul copt se rade cascaval, apoi se aseaza spanacul si se rade iar cascaval. Branza de vaci si telemeaua rasa se amesteca cu oul si laptele pana se obtine o pasta cremoasa. Se toarna peste spanac si se rade iar cascaval. Se acopera tarta cu foaia de aluat, se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor. Cand este aproape gata se unge cu un ou batut bine si se mai lasa putin la cuptor. Este delicioasa atat rece, cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor