Tartine cu somon afumat si spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2014 | 7212 vizualizari

 

Tartine pregatite de Cristi Roman in seara inaugurarii Casei Bucatarasilor, cu adevarat deosebite si foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr somon afumat
  • 200 gr frunze mari de spanac proaspat
  • un borcanel mic de capere
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • o lingura plina cu miere
  • o lingura plina cu mustar
  • sare
  • piper
  • o bagheta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu somon afumat si spanac:

Se asaza feliile de somon pe masa de lucru, iar pe fiecare se asaza cate o frunza de spanac, spalata si uscata. Frunza de spanac trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu felia de somon. Se ruleaza apoi felia de somon impreuna cu felia de spanac pana se obtine un rulou strans, Se pun rulourile la rece.

Se prepara un sos din uleiul de masline, miere si mustar, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Sosul trebuie sa arate ca o smantana groasa.

Se taie bagheta si se ung feliile cu sosul de mustar. Se scot rulourile cu somon de la rece si se feliaza in bucati de 1 cm grosime. Pe fiecare felie de bagheta se asaza o bucata de somon cu spanac si se orneaza cu capere tocate fin.

TIPS-URI

1

Sosul de mustar si rulourile cu somon si spanac se pastreaza la rece, iar tartinele se pregatesc pe loc, chiar inainte de momentul servirii,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu somon afumat si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)