Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

de Bya Ralu in Fructe de mare, 6 Mai 2017 | 10586 vizualizari

 

Un preparat pe care il savurez des in italia, imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • tentacule de caracatita (prefierte)
  • ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cartofi
  • 50-70 gr unt
  • 2-3 linguri smantana
  • putin lapte
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tentacule de caracatita cu piure de cartofi:

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita).

Se scot apoi si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem tigaia la incins si punem si tentaculele de caracatita la prajt.

Intre timp, se prepara piureul de cartofi (acesta ar trebui sa fie mult mai subtire si decat l-am facut eu); cartofii fierti bine se pun intr-un castron inalt, se adauga untul, smantana, sare si piper si se freaca bine cu un tel, se subtiaza treptat cu lapte.

Intr-o farfurie adanca, se pune piure de cartofi, iar desupra se pun tentaculele taiate cuburi si putin ulei in care s-au prajit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tentacule de caracatita cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe de mare cu maioneza