Sarbatoare fara salata de boeuf( ca e facuta cu carne de vita sau de pui, tot...boeuf ii spunem)nu cred ca exista.
Dar am vrut sa fie o salata, putin mai altfel, mai festiva.
Asa ca...asta a iesit !
Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.
Taiem cuburi morcovii si sunca
Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie.
Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam continutul bolului cu gelatina topita , zarzavatul si sunca.Asezonam daca mai este cazul.
O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate , apoi acoperim cu restul compozitiei.
Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte .
A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.
Cred ca veti si si voi incantate de noul aspect al...salatei de boeuf.
Pofta mare sa aveti !
1
Daca nu apucati sa lasati terina la rece pina a doua zi, lasati-o macar 2-3 ore, apoi o puteti felia.