Teriyaki Steak

de Satisfyyourcravings in Vita, 25 Ian 2013 | 3756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți muşchi de vită fraged cu o grosime de 1/2 cm
  • 1 lingură mirin
  • 1 lingură sake
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt, ras
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță semințe de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Teriyaki Steak:

Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore. 

Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei înainte de prelucrarea termică. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă bucățile de carne. Se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte. Se scot și se lasă la odihnit un timp egal cu cel de gătire. 

Se servește cu garnitura preferată.

TIPS-URI

1

Din marinată se poate face un sos dacă se fierbe la foc mediu până când jumătate din lichid s-a evaporat.

2

Am optat pentru o garnitură de orez alb gătit simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Teriyaki Steak" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

diaconta 1

25.01.2013, 15:14

arata tare bine

Rocsi 1

25.01.2013, 20:38

Ce aspectoasa

mamaieelena 1

25.01.2013, 21:07

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere