Tiramisu (2)

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 4651 vizualizari

 

O crema senzationala, rezultatul a fost nemaipomenit, am folosit jumatate din crema de la tortul acesta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-cafea-33467.html - reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Ingrediente crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca batuta
  • 1 lingura esenta de cafea sau dupa gust
  • 2 lingurite din siropul de cafea
  • siropul pentru piscoturi:
  • 200 ml apa,
  • 5 linguri de cafea,
  • 6 linguri de zahar,
  • esenta de cafea
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu (2):

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală

Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea, cele doua lingurite din sirop si cafeaua instant. Crema se face cu o zi inainte pentru a sta la rece si a se intari.

1/3 din crema se amesteca cu pudra de cacaoa pana devine neagra si apoi montam tiramisu. Se inmoaie rapid (1-2 secunde) fiecare piscot in siropul rece si se aseaza unul langa altul, deasupra se pune crema alba si peste se pune cu ajutorul unui pos, crema cu cacao, iar piscoturi, crema alba si deasupra crema neagra dupa care facem cu frigaruia niste urme in crema, deasupra.

Se da la rece pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]