Tiramisu reţetă cu capsuni

de elenita in Torturi, 28 Sep 2012 | 8176 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu capsuni

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capusuni
  • 1 tableta ciocolata
  • 1 cutie crema mascarpone
  • 500 gr frisca
  • 4 oua
  • 1 pachet piscoturi
  • 7 linguri zahar
  • 250 ml cafea
  • 50 ml amareto
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu capsuni:

Tiramisu reţetă cu capsuni

Pentru inceput separam albusurile de galbenus, galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta. Amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da compozitia la rece pentru un sfert de ora.

Cat crema sta la rece vom prepara cafeaua unde vom adauga si acel 50 ml de amareto cand este rece ne vom apuca de piscoturi.

Am folosit o forma de copt cu peretii detasabili ,am asezat pe margine piscot langa piscot iar pe fundul tavii vom aseza un strat de piscoturi care vor trece unul cate unul prin cafea,cand stratul este gata vom turna jumatate din crema si iarasi vom aseza un rand de piscoturi insiropate dupa care turnam si restul de crema.

Pentru ornat am topit tableta de ciocolata pe baie de aburi si am trecut capusunile prin ciocolata topita fiecare il poate orna dupa gustul si placerea sa.

Este un desert foarte parfumat si racoros il recomand cu mare drag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală